Версія для друку
П'ятниця, 02 лютого 2024 14:52

За підтримки USAID на Волині встановлено перші модульні будівлі на пунктах пропуску

Дві модульні будівлі встановлено на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» за підтримки Проекту USAID "Економічна підтримка України". 

Дві споруди є першими із 33 будівель які будуть встановлені на різних пунктах пропуску. Вони підвищать операційну спроможність чотирьох ключових пунктів перетину кордону на західному кордоні України: «Ягодин-Дорогуськ», «Порубне – Сірет», «Лужанка – Берегшурань», «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

Частина модульних будівель буде використовуватися для роботи співробітників Державної митної та Державної прикордонної служб.

«Я дякую нашим партнерам з USAID за системну підтримку модернізації України, зокрема у посилення експортної спроможності України. Розвиток прикордонних пунктів пропуску дозволить нам оптимізувати їх роботу, а відповідно підвищити товарообіг та посилити економічну безпеку регіону», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також вже доставлено чотири модульні споруди, які слугуватимуть санітарними модулями для пунктів пропуску у Волинській та Чернівецькій областях. 

У 2023-2026 роках USAID у рамках Проекту «Економічна підтримка України» виділить $115 мільйонів на підтримку Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Укрзалізниці та Державної митної служби України з метою модернізації пунктів перетину кордону (ППК), покращення логістики перевезень вантажів, збільшення обсягів торгівлі та експорту зернових.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Переглядів 100