Версія для друку
Понеділок, 22 травня 2023 15:13

Вкотре звертаємось до громадян!!! За спалювання сухостою і очерету передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, мінімальних штраф за спалювання залишків сухої рослинності складає 3060 грн, на території об'єктів природно-заповідного фонду – 6120 грн. А умисний підпал з метою ослаблення держави може вважатися диверсією.

У часи, коли Україна потерпає від пожеж, спричинених авіаударами та бомбам окупантів, наші співгромадяни продовжують свідомо спалювати суху траву та іншу рослинність, чим спричиняють пожежі й завдають шкоди довкіллю, здоров’ю людей та підривають обороноздатність країни.

Частина населення переконана, що паління трави корисне, бо попіл від згорілих рослин удобрює землю та збільшує родючість ґрунту, але цей міф давно спростовано науковою спільнотою. Спалювання сухої трави та листя – небезпечна та суворо заборонена практика. Підпали сухостою часто переростають в неконтрольовані масштабні пожежі, які знищують будівлі, екосистеми та призводять до загибелі людей.

Переглядів 334