Версія для друку
Неділя, 21 травня 2023 09:11

Сьогодні, 21 травня, День пам’яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування. У XX столітті через терор і репресії комуністичного режиму пройшли усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян.

Голодомори, депортації, політичні переслідування, цькування за соціальними й іншими ознаками, фізичне знищення людей ... Нинішня путінська росія, потворно наслідує усі ці ганебні методи, фактично вчиняючи геноцид українського народу у XXI столітті на українських землях.

Сьогодні Україна демонструє світові надзусилля у боротьбі проти вторгнення московської держави, вибиваючи окупанта з наших земель та виборюючи тим самим мир у всьому світі.

Тож, вшановуючи жертв політичних репресій комуністичного режиму, схилімо голови та перед пам’яттю теперішніх борців за волю України, які нині піддаються переслідуванням та жорстоким катуванням на окупованих територіях. Пам`ять про терор – це спільна пам`ять народу.

Нам треба не забувати про ці похмурі сторінки історії минулого і зробити все, щоб в майбутньому не повторилося подібної трагедії.

Віримо, що усі злочинці будуть покарані, а перемога буде за нами!

Переглядів 274