Версія для друку
Четвер, 22 вересня 2022 14:40

Готовність господарств району до опалювального сезону обговорили сьогодні на засіданні колегії райдержадміністрації

Підготовка до сталої роботи в осінньо-зимовий період є одним з найважливіших завдань як районної військової адміністрації так і органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій району. Тепер, в умовах військового часу, це питання набуло ще більшої ваги та відповідальності. Тому, саме це питання сформувало порядок денний засідання колегії райдержадміністрації, яке відбулось сьогодні 22 вересня під керівництвом начальника районної військової адміністрації Анатолія Костика.

Окрім, новопризначеного першого заступника голови Сергія Шкоди, заступниці голови РДА Валентини Рижук та керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації до обговорення долучилися голови територіальних громад району, начальник Луцького районного управління поліції, представники ПРаТ «Волиньобленерго», ТОВ «Волиньелектрозбут», АТ«Волиньгаз» та ТОВ «Волиньгаз Збут». Також в засіданні колегії взяв участь голова районної ради Олександр Омельчук.

В першу чергу, Валентина Шаєвська начальник відділу містобудування та архітектури, інфраструктури, екології, організації діяльності центру надання адміністративних послуг, інформувала присутніх про стан готовності господарств району до роботи в осінньо-зимовий період. Враховуючи всі обставини, підготовчі роботи проводяться згідно затверджених графіків та обсягів. Критичних ситуацій у роботі з підготовки господарства району до осінньо-зимового періоду, не зважаючи на військовий стан та інші обтяжуючі фактори, не спостерігається.

«Згідно з визначеним планом заходів підготовки до опалювального сезону та зважаючи на узагальнені показники, стан готовності господарств району становить майже 85%, що дає можливість прогнозувати практично повну готовність до початку опалювального періоду,» - наголосила Валентина Ростиславівна.

Детальніше в щодо підготовки закладів освіти та охорони здоров’я району доповіла Валентина Рижук, заступниці голови райдержадміністрації. Здійснено поточні ремонтні роботи закладів шкільної, дошкільної освіти та медичних закладів, проведено ремонти котелень, планова заміна котлів, укладені договори на постачання газу. Більшістю закладами як розпорядниками коштів укладені договори на купівлю енергоресурсів до кінця бюджетного року. Запаси палива для твердопаливних котелень складають 50% та протягом сезону будуть поповнюватись по потребі.

Про ситуацію на ринку енергоносіїв та стан готовності укладання договорів на енергопостачання та газопостачання інформували представники ТОВ «Волиньгаз збут», Луцької філії ПрАТ «Волиньобленерго», ТОВ «Волиньелектрозбут» та АТ«Волиньгаз». Кожен в свою чергу запевнив, що здійснення комплексу планових та позапланових робіт по утриманню та підготовці ввірених їм об’єктів до осінньо-зимового періоду йдуть за планом та практично завершені.

У підготовці до осінньо -зимового періоду не менш важливим є стан доріг та підготовку до роботи дорожньо-експлуатаційних підприємств. В цьому контексті на питання присутніх дав відповідь представник ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

«Зима буде надзвичайно важка. Тому нам всім, як ніколи, потрібно бути готовими до найскладнішого у нашій історії опалювального сезону,» - підсумував Анатолій Костик.

Переглядів 417

Галерея зображень