Версія для друку
П'ятниця, 02 вересня 2022 09:26

Вакцинація дорослих: які щеплення мають бути у людей 25+ років

  

Вакцинація є одним з найнадійніших способів захисту від інфекційних захворювань, що створюють загрозу для життя.

За оцінками ВООЗ, щеплення дозволяють щорічно запобігати до 3 млн смертей.

Існує розповсюджений міф, що щеплення роблять лише у дитячому віці. Насправді імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин — ревакцинація. Так само дорослим обов’язково треба вакцинуватись проти окремих хвороб, якщо вони не отримали захист від них у дитинстві.

 

 

На зображенні може бути: текст «Ha що сл»д звернути особливу увагу: MIHICTEpCTBO охорони здоровя украни гепатит B вакцину проти гепатиту Ð ввели до обов'язкових дитячих щеплень лише 2001 тож люди, що народилися ранше, не мають вакцинацё вi̇д гепатиту в. звернться до свого симейного лкаря, щоб проконсультуватися щодо мунзацё. доросл можуть придбати вакцину Ð аптеках. H»

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст «Ha що слðд звернути особливу увагу: MIHICTEpCTBO охорони здоров'я украни COVID-19 усм дорослим варто отримати захист вi̇д COVID-19. вакцинаця надзвичайно важлива Ð умовах поширення нових штамв, тим бльше пịд час вйни, коли можливсть дотримуватися застережних заходв, як-от дистанция, провтрювання чи носння маски, € не завжди. але вакцинация вi̇д ковду € рекомендованою, проте не обов'язковою. ርH»

На зображенні може бути: ‎текст «‎Ha що сл.д звернути особливу у. BAg МΙНСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ ၄ УКРАНИ Пневмокок Як COVID-19, так грип можуть ускладнюватися бактериальною пневмон.ю. li найпоширен.ша причина пневмокок. ToMy люДяМ i3 групи ризику (65+, 3 хрон.чними захворюваннями) варто зробити щеплення в.д пневмококовой нфекцйй. Це щеплення не входить до календаря ر щеплень, тому зробити ЙоГО можна власним коштом.‎»‎

Переглядів 342