Версія для друку
Четвер, 16 червня 2022 14:55

Стартувала комунікаційна кампанія «Гарантовано!»

З початком повномасштабної війни в Україні людям із проблемами зі здоров’ям отримати медичну допомогу стало складніше. Через руйнування лікарень і закриття аптек багато з них втратили доступ до необхідного медичного забезпечення. Багато пацієнтів виїхали в більш безпечні регіони України. Чи не найбільше всім їм бракує інформації куди та як звертатися за медичними послугами в умовах війни.

У відповідь на такий виклик стартує комунікаційна кампанія «Гарантовано!», покликана роз’яснити пацієнтам як зараз отримувати медичну допомогу за Програмою медичних гарантій, яка продовжує функціонувати. Кампанія відбудеться в межах Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Її завдання інформувати про:

  • локації, де можна отримати необхідну медичну допомогу або консультації в регіонах, які постраждали від війни, або в місцях, де перебуває значна кількість внутрішньо переміщених осіб;
  • способи захистити свої права на доступ до Програми;
  • шляхи отримання медичної онлайн-консультації та психологічної підтримки.

Організовує кампанію ГО «Інтерньюз-Україна» та БФ «Пацієнти України» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та за участі 6 партнерів: ГО «Ліки Контроль», ГО «Діа-Дзен», ГО «Афіна. Жінки проти раку», Ініціативна група «Just save life», ГО «Всеукраїнська асоціація кришталевих людей», БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Ці організації вже не перший рік допомагають українським пацієнтам із різними захворюваннями,  серед яких: діабет, онкологічні та хронічні захворювання, інсульт, туберкульоз і рідкісні хвороби на кшталт недосконалого остеогенезу.

У межах кампанії фахівці Міністерства охорони здоров’я будуть надавати свою експертизу для створення та поширення інформаційних матеріалів, братимуть участь у спільних заходах, співпрацюватимуть зі структурними підрозділами МОЗ та обласних державних адміністрацій із питань охорони здоров’я для поширення інформаційних продуктів. 

Слідкувати за публікаціями комунікаційної кампанії «Гарантовано!» можна на сторінках організаторів у Фейсбуці: ГО «Інтерньюз-Україна» та БФ «Пацієнти України» , а також Міністерства охорони здоров’я . 

Комунікаційна кампанія «Гарантовано!» відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої від імені народу Сполучених Штатів Америки, та Програми уряду Великої Британії «Good Governance Fund», наданої від імені народу Великої Британії.

Переглядів 572