Версія для друку
Вівторок, 31 травня 2022 17:28

Безпека на воді: у Волинській ОВА відбулось засідання ТЕБ та НС

З наближенням літа мешканці Волині активніше проводять час на відкритому повітрі, зокрема поблизу річок та озер. Діти і підлітки неодмінно відвідають водні плеса, незважаючи на воєнний стан. Тож заходи із безпеки та запобігання гибелі людей на водних об’єктах обговорили сьогодні, 31 травня, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка.

Як поінформував начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук, вже з початку 2022 року в області трапилось 6 летальних випадків на воді, у тому числі 2 дітей.

Станом на 31 травня на Волині визначено 22 місця масового відпочинку населення на водних об’єктах:

16 у Ковельському районі;по 3 у Луцькому та Камінь-Каширському районах;1 у Володимир-Волинському районі.

Для запобігання випадків загибелі людей на водних об’єктах, начальникам РВА та очільникам територіальних громад і їх населених пунктів доручено організувати перевірку визначених місць до купального сезону, зокрема:

обстеження та очищення від сторонніх предметів дна акваторій;обладнання сезонних рятувальних постів та організацію чергування матросів-рятувальників на них;маркування місць, заборонених для купання (стенди, таблиці попереджувального та заборонного характеру).

Разом з тим, безпека відпочиваючих також залежить і від них самих. Тож просимо усіх дорослих дотримуватись правил безпеки поводження на воді та в обов’язковому порядку роз’яснити їх своїм дітям.

Також під час засідання обговорили стан епідеміологічної ситуації в області. Заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Надія Костирка повідомила, що наразі захворюваність на COVID-19 та його штами Омікрон і Дельта є контрольованою.

Спостерігається стала тенденція до зниження захворюваності завдяки збільшенню колективного імунітету. В той же час продовжують працювати усі пункти вакцинації та регулярно здійснюються лабораторні дослідження випадків COVID-19. На сьогоднішній день Волинська область в достатній кількості забезпечена вакцинами Короновак та Комірнаті.

Однак, беручи до уваги вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 27 травня 2022 року № 630, дію карантину на території Волині продовжено до 31 серпня 2022 року.

Волинська обласна військова адміністрація

Переглядів 344