Версія для друку
Неділя, 15 травня 2022 09:15

Шановні жителі Луцького району!

Сьогодні ми відзначаємо День пам'яті жертв політичних репресій – день, коли ми згадуємо мільйони працьовитих, талановитих та соціально активних громадян, яких сталінська влада оголосила “ворогами народу”, і яких було страчено та приречено на тортури. 

Жертвою карателів із НКВС у ті лихі часи міг стати кожен, незважаючи на вік, національність, соціальну приналежність, ставлення до релігії.Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, наукової та культурної еліти, деформація суспільних зв’язків, поширення суспільної депресії.

З кожним роком залишається все менше живих свідків того лихоліття. Наш обов'язок – берегти їхні спогади, передавати нащадкам правду про минуле, гідно вшановувати загиблих співвітчизників.Сьогодні жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій, – немає і не може бути.

Нині ми перебуваємо під прицілом агресора лише за прагнення бути вільною європейською нацією. Путінська росія повторно наслідує усі ганебні методи, які використовувала репресивна правляча верхівка колишнього радянського союзу. Сьогодні не лише українці, але і увесь світ стали свідками геноциду українського народу, депортації, політичного цькування. Переслідування українців і кримських татар в анексованому Криму вже набуло форми масових політичних репресій. Ситуація в Україні поставила людство під загрозу голоду через можливу глобальну гуманітарну катастрофу, масштабну продовольчу кризу, спровоковану руйнуванням рашистами нашої інфраструктури і логістичних комунікацій. 

Сьогодні Україна демонструє надзусилля у боротьбі з ворогом, виборюючи мир у всьому світі. Завдяки консолідації зусиль міжнародної спільноти триває спільна боротьба за збереження та розвиток усіх держав та націй. 

Саме тому ми, як єдиний український народ, повинні відновлювати свою історичну пам’ять, досліджувати свою правдиву історію і свідчити про неї перед майбутніми поколіннями та світом. Розкриття правди про страшні злочини минулого – один зі способів вшановувати пам’ять жертв політичних репресій.

Пам’ятаймо, що свобода, людяність, демократія та патріотизм є і завжди будуть найбільшими цінностями українського народу.

Схилімо голови і помолімося за вічний спокій тих, хто став жертвами політичних репресій.

Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим героям!

Начальник Луцької військової

 адміністрації Володимир Кец

Переглядів 364