Версія для друку
Четвер, 12 травня 2022 16:29

За МИР! За ЄДНІСТЬ й ЦІЛІСНІТЬ УКРАЇНИ – члени Ради Церков Луцької райдержадміністрації провели спільне богослужіння

Сьогодні, 12 травня, на території Верхнього замку державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» члени Ради Церков Луцької райдержадміністрації зустрілися для проведення спільного богослужіння «За мир! За Єдність й цілісність України». Відповідне рішення було прийняте під час засідання Ради Церков 15 квітня 2022 року.

На спільному богослужінні були присутні члени Ради Церков Луцької райдержадміністрації, а саме: Олександр Іванко – адміністратор парафії м. Ківерці Луцького екзархату УГКЦ, Петро Приступа – протоієрей, благочинний Княгининівського округу Української Православної Церкви, Роман Бурник – настоятель у м. Рожище і смт Дубище Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви, Сергій Шевчук і Віктор Власюк – представники Церкви Адвентистів сьомого дня громади «Ковчег», Ярослав Троць – голова Волинського обласного об’єднання Церков Євангельських християн-баптистів, Володимир Присяжнюк – протоієрей, Луцький районний декан Волинської Єпархії ПЦУ, Андрій Мовчанюк – капелан, протоієрей Волинської Єпархії ПЦУ, Сервер Зейнідінов – голова релігійної громади мусульман «Рахма», голова Волинського обласного об'єднання Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Близнюк, а також начальник Луцької районної військової адміністрації Володимир Кец, керівники профільних відомств, представники територіальних громад району, волонтери.

Захід розпочався зі звернення начальника Луцької районної військової адміністрації Володимира Кеца: «Поряд із фізичною міццю кожного військовослужбовця, міццю Збройних Сил України є велика сила духовної молитви, яка оберігає кожного з нас. І саме те прохання, з яким я звертався до Ради Церков Луцької райдержадміністрації, і полягало у тому, щоб усі конфесії, які діють на території району знайшли можливість зібратися і промовити спільну молитву в ім’я збереження України, в ім’я захисту України від ворога».

Володимир Олександрович поіменно згадав полеглих військовослужбовців Луцького району, які загинули з початку повномасштабної війни. Усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Після звершення спільної молитви «Отче наш» шановане духовенство звернулося з молитвою за перемогу України, за звільнення України від агресора, від фізичного знищення українського народу.

«Мир – це не відсутність війни, це не відсутність конфлікту чи терористичних актів, мир – це Божа присутність в серці людей,» – з такими словами звернувся до учасників заходу Ярослав Троць – пастор Церкви Євангельських християн-баптистів. Основний меседж спільного богослужіння, яке звершили представники релігійних конфесій, – це постійна молитва і віра в перемогу України.

Користуючись нагодою, Володимир Кец вручив подяки голови районної державної адміністрації за патріотизм, активну життєву позицію, невтомну волонтерську діяльність, небайдужість та вагомий внесок у зміцнення обороноздатності держави волонтерам Вікторії Сільчук, Анатолію Сильчуку, Вадиму Сільчуку та Яні Церкевич. Подяки голови районної державної адміністрації за плідну працю, патріотизм, активну життєву позицію та вагомий внесок у зміцнення обороноздатності держави отримали Віктор Годик – Горохівський міський голова, Світлана Соколюк – Городищенський сільський голова та Сергій Яручик – Боратинський сільський голова. Зі словами вдячності Володимир Олександрович також звернувся і вручив подяку голови районної державної адміністрації за надання вагомої гуманітарної допомоги в період російсько-української війни 2022 року Владіславу Ковальському (MIDEX-SERVICE, Бжежно Польща) та членам Rotary Club (Королівство Нідерланди). Подяками управління гуманітарної політики райдержадміністрації відзначили начальника гуманітарного відділу Торчинської селищної ради Ольгу Лукашук та начальника гуманітарного відділу Городищенської сільської ради Тетяну Міндюк.

Завершився захід спільною молитвою-гімном за Україну «Боже великий єдиний, нам Україну храни».

Переглядів 464

Галерея зображень