Версія для друку
П'ятниця, 06 травня 2022 09:26

«Допомагаємо тим, хто допомагає!»: саме під таким гаслом працює команда Благодійного фонду "Рокада"

Для обговорення можливих напрямів подальшої співпраці днями відбулась робоча зустріч начальника районної військової адміністрації Володимира Кеца із представницями благодійної організації «Благодійний фонд «Рокада».

Зауважимо, що благодійний фонд «Рокада» був заснований у 2003 році та є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців, місією якого є об’єднання людей, небайдужих до проблем вимушено переселених та всебічна допомога людям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Фонд охоплює різносторонні напрямки роботи, зокрема:

  • соціальна допомога і супровід біженців та їхніх дітей;
  • юридична допомога у вирішенні соціальних питань;
  • підтримка осередків внутрішньо переміщених осіб у громадах;
  • захист найбільш вразливих категорій: новоприбулих, дітей, жінок, осіб, що мають хронічні захворювання тощо;
  • гуманітарна складова, що спрямована на поліпшення матеріальних та побутових умов внутрішньо переміщених осіб.

Варто зазначити, що мобільна бригада БО "БФ" РОКАДА" на Волині уже співпрацює з декількома територіальними громадами району, зокрема з Боратинською, Горохівською, Ківерцівською, Колківською та Цуманською. Команда психологів, соціальні працівники та юрист бригади регулярно відвідують місця компактного поселення внутрішньо переміщених осіб на території цих громад та надають всебічну допомогу тим, хто цього потребує. До прикладу фахівці консультують та допомагають відновити та оформити необхідні документи та довідки, сприяють у працевлаштуванні, у тому числі допомагають підготувати та подати документи для оформлення статусу безробітного, забезпечують психологічний супровід новоприбулих, надають соціальну допомогу та супровід дітей без офіційних представників та ін.

Окрім спеціалізованої соціальної, юридичної, психологічної допомоги благодійний фонд «Рокада» надає і «точкову» підтримку непродовольчими товарами для тергромад, що прихистили 5 і більше сімей переселенців. Зокрема організація допомагає у проведенні поточного ремонту приміщень, наданих для поселення внутрішньо переміщених осіб, облаштування гуртожитків, забезпечує медикаментами, генераторами, кухонним приладдям, пральними машинами тощо.

Під час зустрічі представниці благодійного фонду «Рокада» висловили готовність співпрацювати і з іншими громадами району.

В свою чергу, Володимир Кец подякував присутнім за активну позицію та запевнив, що районна військова адміністрація надасть всю необхідну допомогу для вибудови першої комунікації, яка стане підґрунтям для подальшої співпраці та взаємодії з тими громадами, які цього потребують.

Переглядів 568

Галерея зображень