Версія для друку
Четвер, 24 березня 2022 16:12

Як працює “Укрпошта” в умовах воєнного стану

Графік роботи Укрпошти під час війни в Україні дещо змінився. Відділення працюють із 11.00 до 15.00.

Оплата комунальних послуг, перекази, пенсії — усе це й надалі доступно у всіх відчинених відділеннях України. Так, станом на 24 березня працює 4 622 відділень по всій Україні. З кожним днем “Укрпошта”  наближається до відновлення звичайного режиму роботи.

Відправити посилку в межах країни чи отримати відправлення можна з більшості областей України. На жаль, більша частина Запоріжжя зараз приймає відправлення тільки по місту. Така ж ситуація з Черніговом, Сумами, Херсоном, Луганськом та Донецьком.

Актуальний графік роботи найближчого відділення Укрпошти можна перевірити на сайті

Які ще послуги надає Укрпошта:

  • отримання пенсії та субсидії
  • переказ грошей “з картки додому”
  • зняття готівки через POS-термінал
  • міжнародні посилки

Нещодавно стала доступною послуга переадресації відправлень. Українці, які вимушені були змінити місце проживання, тепер безкоштовно можуть переадресувати поштові відправлення на найближчі відділення. Проте переадресація відправлень із відділень, які зараз не працюють, буде можливою тільки після врегулювання ситуації та відкриття цих відділень.

Щоб оформити переадресацію, потрібно заповнити форму на сайті.

До закінчення бойових дій платити за зберігання посилок не потрібно. Усі відправлення Укрпошта приймає тільки у відкритому вигляді.

Також Укрпошта приймає благодійні внески на потреби ЗСУ – переказати кошти без комісії можна у всіх відкритих відділеннях.

Реквізити офіційного спеціального рахунку НБУ: UA843000010000000047330992708

Переглядів 729