Версія для друку
Понеділок, 21 березня 2022 09:15

Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців

За дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло. 

«Відтак власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги», – розказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Алгоритм дій для отримання компенсації: 

1. Люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.

Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також, цю інформацію можна надати через вебсайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

Річ у тім, що органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей.

Що важливо, розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток.

2. Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Дякуємо всім небайдужим! Сьогодні, як ніколи ми повинні бути згуртованими та допомагати один одному! Адже допомагаючи один одному і спираючись на підтримку держави в цей складний час, ми станемо ще сильнішими!

Переглядів 317