Версія для друку
Четвер, 17 березня 2022 11:10

Про результати роботи Координаційного центру Волині за 16 березня 2022 року

Більше 22-ох тисяч вимушено-евакуйованих осіб прибули на Волинь з початку війни та отримали житло, харчування, медикаменти: підсумки роботи Координаційного центру при Волинській ОВА.

ГУМАНІТАРНІ ХАБИ ВОЛИНІ 16 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ:

Прийняли та розсортували 5 вантажівок і 5 мікроавтобусів з гуманітарною допомогою загальною вагою 120 тонн. Надійшли: продукти харчування, в тому числі готова продукція, побутова хімія, засоби гігієни, цивільний одяг.

Відправили 2 багатотонні вантажі (продовольство, дитяче харчування, засоби гігієни для дорослих і дітей, готова продукцію від волонтерів, побутова хімія, товари широкого вжитку, одяг та взуття, ковдри, постільна білизна) до селищ Катеринопіль (Черкаська область) та Солоницівка (Харківська область).

З ПОЧАТКУ ВІЙНИ ВОЛИНЬ ПРИЙНЯЛА БІЛЬШЕ 22-ОХ ТИСЯЧ ВИМУШЕНО-ЕВАКУЙОВАНИХ ОСІБ

Більше 22-ох тисяч вимушено-евакуйованих осіб прибули на Волинь з початку війни. Більшість з них, використовують нашу область як транзитну. Наразі є 5 тисяч вільних місць для поселення.

Щодо тих, хто залишився на Волині, то на облік в обласний центр зайнятості стали 24 вимушені переселенці. Семеро медиків-трансплантологів уже працевлаштовані у Волинській обласній клінічній лікарні. 

Також більше тисячі евакуйованих дітей зареєструвалися на навчання в освітні заклади області. Окрім того, в одному із волинських інтернатів поселено 98 дітей-сиріт.

‼️НАГАДУЄМО: якщо ви шукаєте тимчасове житло або можете надати його для вимушено-евакуйованих осіб, звертайтеся за номерами телефонів. 

☎️Телефони: 066 657 09 15; (0332) 778 211.

ЗА МИНУЛУ ДОБУ У КОЛЦЕНТРІ КООРДИНАЦІЙНОГО ШТАБУ ОПРАЦЮВАЛИ 33 ЗВЕРНЕННЯ

До Координаційного центру при Волинській ОВА 16 березня надійшло 33 звернення.

Пропонувалася допомога від волонтерів, в тому числі й від міжнародних. Зокрема, щодо закупівлі бронежилетів і шоломів з Ізраїлю.

Надійшли прохання забезпечення евакуйованих з Дніпропетровської, Київської, Житомирської, Сумської, Кропивницької, Харківської областей житлом, харчуванням, медикаментами; є постійна потреба в автотранспорті для пасажирських перевезень по території України та за кордоном. 

Також надавалися консультації та роз’яснення громадянам з соціальних, транспортних, матеріальних, юридичних питань. 

Всього, станом на 16 березня, опрацьовано 933 звернень, виконано 81%.

Переглядів 313