Версія для друку
П'ятниця, 04 березня 2022 09:27

Як надати домедичну допомогу в умовах воєнного стану

Зважаючи на події, які нині відбуваються в умовах активних бойових дій в Україні, знання перших правил домедичної допомоги є основною запорукою врятування життя.

Практичні заняття з надання домедичної допомоги медики активно проводять для усіх бажаючих. Так, сьогодні, Богдан Орлецький, лікар-анестезіолог КП "Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади", провів інтерактивну лекцію для працівників районної військової адміністрації на тему: «Домедична допомога в умовах бойових дій». Під час заняття держслужбовці прослухали теоретичну частину і відпрацювали навички з надання домедичної допомоги, зокрема як оцінити стан потерпілого, як накласти джгут у разі кровотечі залежно від виду пошкоджених судин, як правильно провести реанімаційні заходи, як підтримувати основні життєві функції потерпілого до прибуття медичних працівників тощо. 

Пам’ятайте, перед тим, як надати постраждалому допомогу, треба подбати про власний захист – оглянути місцевість і переконатися, що вам нічого не загрожує.

Переглядів 442

Галерея зображень