Версія для друку
Понеділок, 28 лютого 2022 11:19

Важливо: про роботу контрольно-пропускних пунктів (блок-постів) в області

Волиняни! Повідомляйте представників силових та правоохоронних структур про самостійно встановлені контрольно-пропускні пункти.

П’яту добу на Волині спостерігається патріотичне піднесення усіх свідомих громадян. Люди вийшли з домівок та власними спільними силами облаштували оборонні блок-пости біля своїх населених пунктів.

«Однак, про кожен такий пункт мають знати співробітники правоохоронних органів, аби уникнути можливих загострень ситуації на них», – наголошує голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

КПП необхідно споруджувати із дотриманням відповідних інженерних і тактичних особливостей. Масове встановлення блок-постів може уповільнити пересування в критичний час.

«Саме тому наявна кількість блок-постів та їхня необхідність в тому чи іншому населеному пункті вивчається та переглядається разом із силовими структурами», – пояснює Юрій Погуляйко.

До слова, активістів з цивільного населення будуть залучати до роботи за іншими напрямками разом з правоохоронцями, як-от: виявлення дронів невідомого походження, міток на дорогах, дахах та стінах, а також незрозумілого світла різного кольору в оселях в темну пору доби.

«Така допомога зараз вкрай необхідна поліції. При виявленні місць, звідки запускають безпілотні літальні апарати, затриманні підозрілих осіб тощо необхідно буде викликати поліцію для встановлення обставин», – повідомляє начальник поліції Волині Юрій Крошко.

Управління інформаційної та внутрішньої політики обласної військової адміністрації

Переглядів 359