Версія для друку
Неділя, 27 лютого 2022 17:11

Брифінг Офісу Президента України. Спікер – радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестовича. Станом на 16.40 год.

Частина ворожих військ розгромлена, частина висувається на північ і займає оборону на рубежах 15-20-40 кілометрів від Києва, аби не дістала наша артилерія. Ворог відходить у тактичний відступ, принаймні на окремих ділянках.

В Україну іде військова допомога з інших країн. Сформований іноземний легіон. Охочих багато. Наш супротив стає повномасштабним. 

Заступника головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мосюк звернувся до російських військовослужбовців з пропозицією здаватися в полон і переходити на наш бік. Таким чином рятуючи життя та не виконуючи злочинних наказів. Таке звернення скоро буде і до солдатів білоруської армії.

Вся білоруська армія це 45 тисяч військових, з яких лише 17 тисяч здатні більш-менш виконувати завдання. 

Також Олексій Арестович звернувся до російських та білоруських офіцерів: 

Шановні солдати російської та білоруської армії – не виконуйте злочинні накази. Ще одна, дві доби й стане зрозуміло що ви захлинетеся в наступі. Ваше командування використовує вас «як м’ясо». 

Багато з вас уже здалися в полон. Хочу підкреслити важливу річ: ми не вважаємо це полоном. Ми не вважаємо вашу здачу і перехід на нашу сторону соромом. Цим ви збережете свою військову честь. Ви робите важливий вибір життя. 

Складайте зброю та відмовляйтеся виконувати злочинні накази. Це буде вибір мужньої людини, яка знайшла в собі сили не бути на службі у диктатора.

Можете не переходити на нашу сторону, не здаватися в полон. Просто блокуйте злочинні накази. Є маса способів не виконати наказ.

Ми віримо та розраховуємо на вашу мужність!

Переглядів 327

Медіа