Версія для друку
Субота, 19 лютого 2022 09:09

Характери Гідності – історії про Героїв Небесної Сотні з уст їхніх родичів. Іван Тарасюк

20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв, які загинули вісім років тому під час подій на Майдані. Національний музей Революції Гідності та ГО “Родина Героїв Небесної Сотні” розробили проєкт «Характери гідності». Це – серія відеороликів, де про загиблих учасників Революції Гідності їхні рідні і близькі розповідають короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення. 

Оповіді, розказані найближчими родичами, покликані нагадати нам про ціну свободи і відповідальність за її збереження. Один з роликів присвячений ківерчанину Івану Тарасюку. 

Іван Тарасюк народився 28 січня 1993 року у селі Залісоче Ківерцівського району на Волині. 

Єдиний син у батьків. Навчався в Луцькому медичному коледжі «Монада», потім служив в армії. Грав за футбольний клуб «Олика».

Поїхав у Київ відстоювати волю України, навіть не сповістивши батьків, щоб не хвилювалися. Передзвонив потім татові, що все добре. Вранці 20 лютого вирішив повісити державний прапор на одному з об'єктів Євромайдану, снайперські кулі влучили у голову, пробили легені. Помер на місці. Похований у Олиці.

Йому був 21 рік…

У листопаді 2017 року засновано стипендію імені Івана Тарасюка за спеціальністю “Військове управління – за видами збройних сил”.

Переглядів 549

Медіа