Версія для друку
П'ятниця, 18 лютого 2022 15:08

Голова Луцької райдержадміністрації Володимр Кец звітував на черговій сесії Луцької районної ради

Сьогодні, 18 лютого в сесійній залі відбулася чергова сесія районної ради. Головував на пленарному засіданні голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

В роботі чергової десятої сесії взяли участь 41 депутат районної ради, голова районної державної адміністрації Володимир Кец, заступники голови райдержадміністрації Валентина Рижук та Григорій Павлович, керівники органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та представники громадськості.

Традиційно депутатський корпус та всі присутні розпочали сесійне засідання з хвилини мовчання за загиблими Героями на сході України.

Розглянувши депутатські заяви і звернення та затвердивши порядок денний депутати районної ради перейшли до розгляду запланованих питань. На порядок денний сесійного засідання винесено більше двадцяти питаннь, які були попередньо вивчені членами постійних депутатських комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії районної ради.

Одним з них був звіт голови Луцької райдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй радою повноважень.

Попередньо звіт Володимира Кеца заслуховувався депутатами районної ради на кожній із постійних комісій. Звіт складався з декількох розділів щодо бюджету, стану промисловості, соціального захисту, зайнятості населення, освіти, культури, містобудування та архітектури, утримання доріг, охорони навколишнього природного середовища та територіальної оборони Луцького району.

Обговорення завершилось питаннями від депутатів районної ради. Так, Оксана Сущук, депутатка фракції "Європейська солідарність" підняла питання збереження історико-культурних цінностей з музеїв Луцького району у разі надзвичайних ситуацій. На що Володимир Кец пообіцяв активізувати вирішення даної проблеми найближчим часом та віднайти приміщення для їх збереження. 

"Питання культурно-мистецького напрямку, для мене особисто, є рівнозначні і тотожні питанням економічного розвитку. Адже питання духовності нашої нації та збереження надбань нашого народу є як ніколи актуальним,"- зауважив голова райдержадміністрації.

Раїса Кучмук, дупутатка фракції "Аграрна партія України" запитала, якою є співпраця райдерадміністрації з районною радою та територіальними громадами району. Володимир Олександрович зазначив, що співпраця райдержадміністрації та районної ради є не тільки постійною та стабільною, а й розширюється та поглиблюється в результаті спільної роботи. 

"Лише шляхом конструктивного діалогу та продуктивної співпраці з районною радою, ми зможемо разом дійти до вирішення проблемних питань розвитку району," - на завершення наголосив Володимир Кец.

Далі депутати Луцької районної ради також проголосували за звіти щодо виконання Програми соціального захисту на 2021-2023 роки у 2021 році, виконання Районної програми підтримки органів виконавчої влади у Луцькому районі на 2021-2022 роки у 2021 році,  виконання Програми  економічного і соціального розвитку району на 2021 рік, результати діяльності Луцької окружної прокуратури на території м. Луцька та Луцького району за 2021 рік та інше.

 

Детальніше ознайомитись зі Звітом голови Луцької райдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй радою повноважень, можна за посиланням.

Додотково: Рішення Луцької районної ради від 18 лютого 2022 року № 10/3 "Про звіт голови Луцької райдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй радою повноважень "віт голови Луцької райдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй радою повноважень "

 

Переглядів 587

Галерея зображень