Версія для друку
Четвер, 10 лютого 2022 15:50

У селі Скірче знайшли родину українця, якого 80 років вважали зниклими безвісти

В 2021 році на кладовищі часів Другої світової війни в Німеччині знайдені й ідентифіковані останки трьох українців, яких вважали зниклими безвісти. За результатами спільної пошукової роботи, у с. Скірче Торчинської територіальної громади знайшли родину одного з них - Миколи Ковальчука.

У 2021 році в одному з районів Бремена на півночі Німеччини розпочалася підготовка до промислового будівництва. Будівельний майданчик мав бути розташований на місці засипаного піском колишнього кладовища часів ІІ Світової війни. Місцевим це місце відоме як поховання радянських військовополонених і примусових робітників. Про це у січні 2022 року повідомив у Фейсбуці міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Так, заступник голови райдержадміністрації Валентина Рижук, начальник управління гуманітарної політики райдержадміністрації Андрій Мельник разом з керівником обласної організації Ради Ветеранів у Волинській області Геннадієм Гулько та власкором видання «Голос України» у Волинській області Миколою Якименком відвідали с. Скірче Торчинської територіальної громади аби зустрітись з племінницею знайденого українця Миколи Ковальчука - Раїсою Васюрин.

Як зазначила Раїса Вікторівна, рідні Миколи нічого не знали про його долю. На початок війни він працював на заводі в місті Луцьк. За результатами ідентифікації рештків Миколи Ковальчука він загинув у 1942 році в м.Бремен (Німеччина) від хвороби кісток.

Також учасники зустрічі здійснили виїзд до будинку де проживав загиблий, відвідали місце поховання батьків Миколи Ковальчука  та обговорили питання перепоховання останків воїна на цвинтарі с. Ромашківка і впорядкування місць поховань вцілому.

Генадій Гулько зазначив, що Рада Ветеранів і Волинській області активно займається організацією, сприянням в пошуковій роботі, ексгумації та перепохованням останків воїнів, які загинули у Другій світовій війні.

 Валентина Рижук подякувала пошуковцям, краєзнавцям за їхню непросту працю в ім’я світлої пам’яті тих, хто поклав своє життя за визволення України.

    

Переглядів 755

Галерея зображень