Версія для друку
Четвер, 10 лютого 2022 11:27

«Безбар’єрні історії». Серія відеороликів в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської

У межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» громадська організація «Безбар’єрність» відзняла серію відеороликів про людей, які руйнують бар’єри.

Мета цього проекту – показати людей та їхні безбар’єрні ініціативи, які змінюють міста та країну; познайомити з тими, хто долає бар’єри для себе та інших; дати голос усім, хто прагне, щоб бар’єрів стало менше.

«Я вважаю своїм обов’язком говорити про людей, які руйнують бар’єри. Сподіваюся, що їхній приклад надихне кожного з нас втілювати такі зміни в нашому житті та в громадах, які робили б світ довкола кращим», – наголосила Олена Зеленська.

За словами першої леді, це лише частина комплексного проекту, що покликаний актуалізувати тему безбар’єрності в суспільстві й дати поштовх до побудови безбар’єрного простору та бізнесу в Україні. Крім відеоісторій, проект передбачає проведення всеукраїнських досліджень, створення безбар’єрних цифрових сервісів, а саме нового розділу «Дія. Без бар’єрів» на державному порталі «Дія» та інші ініціативи.

Перше відео проекту присвячено київському Музею у темряві «Третя після опівночі» та людям, які там працюють. Це єдиний музей в Україні, де всі екскурсії проходять у суцільній темряві в супроводі незрячих гідів. Екскурсії дають змогу відчути звичні місця нашого життя, але наосліп. Прогулятися знайомими місцями, але в цілковитій темряві.

Наступні відеоісторії розповідатимуть про інші безбар’єрні проекти та їхніх натхненників. Наприклад, про інклюзивну пекарню Good Bread та проект зі створення наземних переходів.

За матеріалами офіційного вебсайту Президента України

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 578

Медіа