Версія для друку
Понеділок, 07 лютого 2022 14:17

Громадяни, які пройшли повний курс вакцинації пів року тому, можуть отримати бустерну дозу вакцини

Аби додатково захистити себе такою можливістю скористалась заступниця голови райдержадміністрації Валентина Рижук і в п'ятницю, 3 лютого, зробила третє бустерне щеплення.

Як зазначають представники МОЗ, бустерна вакцинація дає змогу оновити ефективність попередніх вакцин проти COVID-19. Найбільш це важливо для людей похилого віку та пацієнтів з хронічними захворюваннями.

Можливість зробити бустерне щеплення вакциною проти коронавірусу стала доступною для всіх дорослих громадян України старше 18 років, які попередньо щепились двома дозами, і після другої пройшло щонайменше 6 місяців.

Для бустерної дози перевагу надють вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від COVID-19 вже минуло пів року, отримати бустерну дозу можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації.

«У Луцькому районі є достатня кількість вакцин та 22 локації, де можна отримати щеплення. Тому я вкотре звертаюсь до всіх жителів району – аби захворювання на COVID-19, у разі зараження протікало в легкій формі і без ускладнень необхідно вакцинуватись,» - наголосила Валентина Рижук.

 Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадкістю

Переглядів 514

Галерея зображень