Версія для друку
Четвер, 03 лютого 2022 12:14

#ШахрайГудбай: правила безпеки безготівкових та онлайн-платежів

#ШахрайГудбай – це інформаційна кампанія, мета якої – поліпшити обізнаність громадян про кібергігієну та сформувати культуру безпечної поведінки у віртуальному просторі та нагадати українцям правила безпеки безготівкових та онлайн-платежів.

У світі понад половина карткових шахрайств відносяться до соціальної інженерії: люди самі переказують гроші шахраям або розкривають їм дані своїх карток.  Окрім того стурбованість викликає рівень обізнаності населення щодо сучасних кіберзагроз, протидії їм та низький рівень культури безпечного поводження в кіберпросторі. Виклик для центральних банків усіх країн у період карантину та масового переходу в онлайн – убезпечити людей від таких випадків.

Проєкт #ШахрайГудбай, організатором якого є Національний банк України, об’єднав навколо інформаційної кампанії більше 60 партнерів – це банки, платіжні системи, правоохоронні органи, мобільні оператори, інтернет-магазини, логістичні компанії, комунальні підприємства. Ми заручилися підтримкою партнерів, щоб спільними зусиллями розповісти про основні правила платіжної безпеки якомога більшій аудиторії.

В рамках проєкту #ШахрайГудбай Нацбанк разом з партнерами розробили добірку інформаційних матеріалів щодо найпоширеніших методів шахрайства та правил безпеки безготівкових, онлайн-платежів:

Переглядів 440

Медіа