Версія для друку
Середа, 02 лютого 2022 16:34

Володимир Кец зустрівся з Підгайцівським сільським головою Юрієм Семенюком аби обговорити актуальні питання соціально-економічного розвитку громади

Важливим пріоритетом на сьогодні залишається поглиблення партнерських відносин райдержадміністрації з  територіальними громадами району. З цією метою відбулась робоча зустріч голови Луцької районної державної адміністрації  Володимира Кеца з Юрієм Семенюком, Підгайцівським сільським головою.

Під час зустрічі голови в першу чергу обговорили актуальні питання соціально-економічного розвитку території та виконання бюджету громади.

В контексті обговорення бюджету громади, сільський голова зазначив, що бюджет за власними доходами виконано на 103,3 відсотків, понад план надійшло близько 7 тис. гривень. Основним джерелом доходів бюджету є податок на доходи фізичних осіб, обсяг якого у 2021 році становив понад 150 млн гривень.

Також під час зустрічі керівники обговорили перспективи розвитку громади, зокрема збільшення надходжень у поточному році, які дозволять ефективно реалізувати поставлені перед громадою завдання. Одним із таких завдань є будівництво нового дитсадку у селі Струмівка, який розпочали зводити наприкінці осені 2021 року. На даний момент підрядна організація встигла закласти фундамент та запустила роботи із його утеплення та гідроізоляції. У 2021 році з бюджету Підгайцівської територіальної громади на реалізацію даного об’єкту виділено 8 млн гривень, а у 2022 році витратять ще 5 млн гривень. Громада розраховує, що у нинішньому році вдасться залучити кошти з бюджету держави, аби виконати основну частину робіт та завершити будівництво до кінця 2023 року.

 У ході розмови Юрій Семенюк зазначив, що одним із актуальних питань для розвитку громади на сьогодні є перспектива будівництва на території сміттєпереробного міні-заводу. Попередня робота щодо виділення земельної ділянки уже завершена.

Також, Юрій Михайлович зазначив, що наразі вивчається можливість створення індустріального парку на території громади.

Під час зустрічі голови обговорили поточні питання життєдіяльності громади  соціально-культурного характеру, легалізації (детінізації) ринку праці, врегулювання земельних питань тощо. Зокрема, не оминули і питання протидії поширенню коронавірусної інфекції та стану вакцинальної кампанії від COVID-19. Так, станом на 01 лютого 2022 року повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції отримали більше 9 тис. осіб, що складає майже 60 % дорослого населення Підгайцівської територіальної громади. Це один із найвищих показників серед територіальних громад Луцького району.

Зустріч пройшла у формі продуктивного діалогу та завершилася домовленістю про взаємодію та співпрацю, які забезпечать подальший сталий розвиток громади.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

апарату райдержадміністрації

Переглядів 457