Версія для друку
Вівторок, 14 грудня 2021 10:22

У січні 2022 року розшириться перелік товарів і послуг, які можна буде придбати на 1 тис. грн, надану державою кожному українцю, який отримав повний курс щеплень.

Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2021 року № 1272 «Деякі питання надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка»» затверджено Порядок надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» та Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка».

На першому етапі програма реалізовуватиметься з 19 грудня через застосунок Дія. Українці зможуть оформити віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплат. Оформлення картки «єПідтримка» безкоштовне і без жодної плати за обслуговування. 

Витратити 1000 грн можна на визначений перелік послуг:

  • придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб;
  • відвідати кінотеатр, театр, музей;
  • купити квитки на залізничні та авіаперевезення по Україні;
  • придбати книжки.

Українці, старші за 60 років, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть витратити 1000 гривень на соціальні потреби. Кабінет Міністрів України, на доручення Президента України, вже працює над механізмом, який дозволить з січня 2022 року скористатись програмою єПідтримка для придбання ліків. 

Докладніше як отримати виплату: https://e-aid.diia.gov.ua/ 

Переглядів 517