Версія для друку
Вівторок, 14 грудня 2021 08:39

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості . День 14 грудня 1986 року - це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і 14 грудня вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм.

Сьогодні біль чорнобильської трагедії не залишає байдужим жодного українця. Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події.

Масштаби тієї катастрофи могли б бути значно більшими, якби не самовідданість та мужність тисяч ліквідаторів наслідків аварії. 

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття. Свій найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і перед рідним народом вони виконали з честю, зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів.

Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції!

Низький уклін вам за вашу мужність і подвиг. Нехай Господь пошле вам міцного здоров’я, благополуччя і достатку у родинах. Мирного неба над головою та довгих і щасливих років життя.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

З повагою голова Луцької

районної державної адміністрації

Володимир Кец

Переглядів 388