Версія для друку
Четвер, 09 грудня 2021 08:11

У Луцькому районному управлінні поліції запровадили пілотний проєкт для підвищення стандартів надання поліцейських послуг

Поліцейський «Front Office» та інноваційна система Custody RECords відтепер функціонують у Луцькому районному управлінні поліції. Це стало відомо під час урочистого відкриття адмінприміщення після реконструкції 8 грудня 2021 року, у якому взяв участь голова ОДА Юрій Погуляйко.

Зокрема, як розповів начальник головного управління Національної поліції у Волинській облсті Юрій Крошко, проєкт вдалося реалізувати за кошти з держбюждету, виділених для Національної поліції України. Все обладнано і зроблено за міжнародними стандартами.

«CustodyRecords» – система відеомоніторингу в підрозділах поліції. Неважливо, з яких причин ви там перебуваєте: на консультації, допиті чи вас затримали, кожен ваш крок та дії поліцейських чітко фіксуватимуться камерами відеоспостереження.

Загалом реалізований проєкт передбачає 4 складові: перша - наявність посади інспектора дотримання прав людини в підрозділі поліції, друга – наявність єдиної бази даних, куди вносяться інформація про затриманих людей та людей, які проводили затримання, а також про всі процесуальні дії, третя – зонування приміщень, зокрема передбачені приміщення для прийому громадян, кімнати для перебування неповнолітніх та дітей, приміщення для проведення слідчих дій, кімнати для конфіденційних зустрічей із захисниками та приміщення для затриманих із належними умовами, та четверта – відеонагляд та дистанційний контроль за роботою поліцейських та діями людей.

Таким чином, запроваджені зміни спрямовані на удосконалення стандартів захисту як затриманих осіб, так і поліцейських.

«Це полегшує роботу поліції. А найголовніше – допомагає здобути довіру громадян, адже усі слідчі дії відбуватимуться в одному місці та під постійним відеонаглядом. Волинська область одна із перших областей, яка запровадила це. Шість областей таке реалізували і серед них – Волинь. Дякую керівництву обласного управління та керівництву держави та цю проведену роботу», - сказав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

 

 

Переглядів 331