Версія для друку
Понеділок, 06 грудня 2021 12:11

Основні напрямки роботи Волинської ОДА за попередній місяць

Розбудова ПП «Ягодин»

МАПП «Ягодин» є найпотужнішим пунктом пропуску на західному кордоні України, через який переміщується 45-50% українських вантажів, що прямують до країн Євросоюзу. Питання модернізації «Ягодина», як і розширення автошляху М-19 порушувалось мною перед керівництвом держави з 2020 року. За ініціативи ОДА та підтримки Міністерства інфраструктури України, старт проекту з розбудови «Ягодина», його технічне переоснащення у найкоротші терміни  – в пріоритеті держави. Це підтвердив заступник Міністра інфраструктури Мустава Найєм під час свого візиту на Волинь на початку листопада.

Проект USAID «Говерла»

10 волинських територіальних громад стали учасниками Проекту USAID «ГОВЕРЛА». У звітному місяці ОДА очільники громад-партнерів та керівництво Проекту USAID «ГОВЕРЛА» підписали Угоду про співпрацю. Учасниками проекту «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» стали Рожищенська, Любешівська, Володимир-Волинська, Боратинська, Горохівська, Ківерцівська, Вишнівська, Локачинська, Шацька та Зимнівська громади. Реалізація цього Проєкту дасть змогу згуртувати представників органів влади, громади й бізнесу в досягненні стратегічних цілей розвитку громад, досвід яких буде застосовано для усієї області.

Укріплення кордону

Роботи з укріплення та охорони українсько-білоруського кордону на території Волинської області тривають в режимі нон-стоп. ОДА координує усі дії. Спільно з головами райдержадміністрацій та територіальних громад, профільними відомствами, волонтерами, підприємцями та населенням прикордонних громад ведуться роботи – від заготівлі першочергових технічних матеріалів до поселення військових і прикордонників. У листопаді на засіданні Волинської ТЕБ та НС прийнято рішення виділити з резервного фонду обласного бюджету 2,5 мільйона гривень для інженерного облаштування державного кордону в межах Волині. Окрім цього, усі територіальні громади області підтримали прохання ОДА щодо виділення з власних бюджетів коштів для закупівлі колючого дроту (єгози), котрий опісля передадуть прикордонникам.

Цифровізація

Електронні послуги в час пандемії – кращий спосіб вирішення багатьох питань. Однак часом потрібна порада чи практична консультація. Облдержадміністрацією успішно реалізовано спільний з Мінцифрою проект з відкриття Пунктів Команди підтримки Дії у Ковелі, Володимир-Волинську та Луцьку. Також волиняни можуть отримати консультації з отримання COVID-сертифікатів за допомогою застосунку «Дія» у фахівців 42-х ЦНАПів області.

Загалом цифрова трансформація Волині – один з актуальних напрямків нашої роботи. І завдяки спільним зусиллям, відтепер Луцький національний технічний університет – перший освітній заклад на Волині, який під'єднав «Дія.QR». Завдяки цьому ЛНТУ перейде у режим «без паперів». Абітурієнти зможуть надіслати документи приймальній комісії, оформити читацький квиток, звернутись до бухгалтерії. «Дія» в дії!

Активні парки

Нещодавно ми проводили масові тренування на чотирьох майданчиках у Боратинській, Головненській, Ківерцівській та Луківській територіальних громадах. У листопаді мережа активних парків Волині розширилась ще на 7 спортивних локацій: по одному – на територіях Нововолинської, Камінь-Каширської та Устилузької ТГ та чотири таких парки – у Підгайцівській громаді (в селах Лище, Крупа, Підгайці, Романів). Усі локації облаштовані відповідними QR-кодами з доступом до онлайн-тренувань від відомих чемпіонів та українських зірок. Лише навівши камеру телефону на цей код, кожен може отримати корисні поради від відомих українців та слідувати їхньому прикладу.

«Велике будівництво»

Після масштабної реконструкції відкриті відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні та приймального відділення Ковельського МТМО. За кошти державного бюджету для відділень придбано комп’ютерні томографи та цифрові рентгенівські діагностичні системи. Обидва відділення, як і усі об’єкти в рамках програми Президента України «Велике будівництво» на 100 % відповідають вимогам безбар’єрності та інклюзивності. Станом на сьогодні в області вже працюють усі 7 реконструйованих в рамках програми приймальних відділень.

Ноутбук кожному вчителю

ОДА організовано процес придбання комп’ютерної техніки освітянам в рамках спільного проекту Міносвіти та Мінцифри України. Волинська область в числі перших розпочала тендерні процедури із закупівлі ноутбуків за кошти державного бюджету. Таким чином, для вчителів волинських шкіл закуплено 2024 ноутбуків.

 Співпраця в галузі культури

У листопаді ОДА та Західне територіальне управління Національної гвардії України підписали Меморандуму про співпрацю в галузі культури і мистецтва. Відтепер нацгвардійці зможуть відвідувати заклади культури і мистецтва області безкоштовно, а також у рамках меморандуму, військові частини отримуватимуть сучасну та історичну літературу українських й зарубіжних письменників.

Протидія COVID-19

В області продовжується активна вакцинальна кампанія. Так, упродовж листопада проведено 179 тис. 270 щеплень проти COVID-19. Для порівняння, то у жовтні ця цифра становила 102 тис, а у вересні – 77 тис. 925.

Переглядів 339