Версія для друку
П'ятниця, 19 листопада 2021 14:41

Реформа децентралізації забезпечила в Україні демократичне та прозоре врядування, — В’ячеслав Негода

Реалізація реформи децентралізації, а також експертна і технічна підтримка європейських партнерів забезпечили широкі повноваження і можливості для громад, а для України, в цілому, — прозоре та демократичне врядування. На цьому наголосив заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода під час першого засідання Робочої групи з питань України Комітету Регіонів ЄС (CoR Working group on Ukraine).

«Реформа децентралізації забезпечила країні демократичне та прозоре врядування. Багато чим на цьому шляху ми завдячуємо нашим європейським партнерам, які надають експертну та технічну підтримку. Попереду – багато роботи, але подальші успіхи можуть бути досягнуті лише завдяки міцному партнерству між інституціями ЄС, державами Європейського Союзу та всіма рівнями врядування в Україні», — зазначив заступник Міністра. 

Під час заходу В’ячеслав Негода презентував основні успіхи реформи децентралізації й окреслив подальші кроки в цьому напрямі. 

Зазначимо, завдання Робочої групи з питань України Комітету Регіонів ЄС є підтримка місцевих та регіональних органів влади України на етапі реформування. 

Йдеться, зокрема про:

надання політичної підтримки процесу реформи децентралізації в Україні;сприяння внеску місцевих та регіональних органів влади (МРВ) до ініціативи Східного партнерства та інших політик ЄС із сильним місцевим впливом;надання можливості обговорити виклики, з якими стикаються українські МРВ в процесі імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС;надання експертизи та підтримки українським МРВ з питань, що стосуються регіонального та місцевого виміру імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС;підтримка міжінституційного співробітництва стосовно України з іншими інституціями ЄС, зокрема з Європейською комісією, Європейською службою зовнішньої діяльності та Європейським парламентом.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що децентралізація — це потужний інструмент для посилення економічного потенціалу держав

Міністерство розвитку громад та територій України

Переглядів 413