Версія для друку
Четвер, 18 листопада 2021 10:35

Триває «Місяць цифрової грамотності»

З метою підвищення рівня цифрової грамотності громадян Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua. В межах масштабної інформаційної кампанії триває «Місяць цифрової грамотності», який розпочався 1 листопада і завершиться 30 листопада 2021 року.

Дана ініціатива реалізується в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта». Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров: «Мінцифри працює і над впровадженням послуг онлайн, і над розвитком умінь користування новими сервісами».

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали. Наразі, на платформі доступна велика кількість освітніх серіалів, а саме:

Всеукраїнська Школа Онлайн (https://lms.e-school.net.ua/); Основи кібергігієни (https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene);

- Кіберняні (https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny);

Обережно! Кібершахраї (https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention- cyber-fraudsters);

- Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka- ditey);

Як громаді стати цифровою (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities);

- Електронний підпис (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital- signature ) та ін.

Так, онлайн серіал «Як громаді стати цифровою» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities) призначений для публічних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн. Курс містить вичерпну інформацію про аспекти цифровізації на рівні територіальної громади та допоможе систематизувати знання з цифрової трансформації для формування алгоритму дій.

Окрім того Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія. Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність — Цифрограм 1.0., Цифрограм 2.0., спеціалізовані тести: Цифрограм для вчителів, Цифрограм для держслужбовців, Цифрограм для медичних працівників, ICDL український цифровий громадянин, що дасть змогу визначити рівень володіння цифровими навичками та цифровими компетентностями різних категорій працівників, зокрема в професійних стандартах.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

апарату райдержадміністрації

 

Переглядів 389