Версія для друку
Четвер, 11 листопада 2021 14:42

В смт Олика розпочато науково-рятувальні археологічні розкопки та археологічний нагляд в пам'ятці архітектури національного значення Палац Радзивілів

Нещодавно Уряд затвердив розподіл субвенцій з держбюджету на реставрацію пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності. Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив виділення 275,4 млн грн для ремонту та реставрації у 2021 році 26 об’єктів комунальної власності. До списку для відновлення увійшов об’єкт «Реставрація, ремонт та пристосування замку Радзивілів XVI ст. в смт Олика».

Науково-рятувальні археологічні розкопки та археологічний нагляд в пам'ятці архітектури національного значення Палац Радзивілів розпочались 8 листопада. Відповідні роботи проводить ДП «НДЦ «Охоронна археологічна служба України» Інституту Археології НАН України під керівництвом Віктора Геннадійовича Баюка.

Кошторисна вартість проєкту становить майже пів мільярда грн. Перший транш коштів, виділених у рамках президентської програми «Велика Реставрація», спрямовано на археологічні дослідження, а це – 10 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що програма «Велика Реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та спрямована на перетворення об'єктів матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України та покращення умов для виховання майбутньої мистецької еліти. Реалізацію та координацію програми «Велика Реставрація» здійснює Міністерство культури та інформаційної політики України.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

апарату райдержадміністрації

Переглядів 454