Версія для друку
П'ятниця, 24 вересня 2021 12:57

«Жовтий» рівень епіднебезпеки на Волині: перевищені показники кількості нових випадків та коефіцієнта виявлення COVID-19

Як відзначила Надія Костирка, близьким до критичного показника є рівень госпіталізації хворих на COVID-19, який на сьогодні в області становить 46,6 % (при нормативному - не більше 50%). Саме у разі перевищення цього показника область переходить до «помаранчевої» зони епіднебезпеки.

Окрім цього, спостерігається тижневе стрімке зростання кількості нових випадків захворювання. За два останні тижні ріст захворюваності становить 61 %. Зокрема, за попередній тиждень було 503 випадки захворювання, за останній тиждень – 811.

Хворіють також діти. Так, із загальної кількості хворих 13 % становлять діти (108 осіб). Та в структурі захворюваності найбільш вразливою групою є люди від 30-ти до 49-ти років. Загалом вони становлять 32 % від усіх захворілих.

Також спостерігається негативна тенденція до зростання завантаженості ліжок у медзакладах області, що свідчить про зростання навантаження на медичну систему.

На Волині сьогодні для лікування хворих на COVID-19 визначено 5 закладів першої хвилі, 2 заклади другої хвилі, у яких вцілому нараховується 912 ліжок. Так, станом на 23 вересня 2021 року на стаціонарному лікування перебуває 412 хворих. Завантаженість ліжкомість – 46 %

«Значна частина хворих переносить хворобу складніше, адже понад 60 % госпіталізованих потребує кисневої терапії. Як свідчить статистика, сьогодні епідемія COVID-19 є епідемією нещеплених, адже понад 98 % хворих є не вакцинованими. І більшість обмежень «жовтого» рівня стосуватимуться саме не вакцинованих», - сказала Надія Костирка.

Тож заступник директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб зауважила, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією. Тільки так знову можна повернутись до звичного життя.

До слова, загалом на 23 вересня 2021 року в області щеплення проти COVID-19 отримали понад 210 тис. волинян.

Управління інформаційної та внутрішьної політики облдержадміністрації.

Переглядів 493