Версія для друку
Субота, 28 серпня 2021 13:01

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

29 серпня ми з особливою вдячністю згадуємо тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Пам'ятний день визначений відповідно до Указу Президента України №621/2019 на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму та зміцнення патріотичного духу у суспільстві.

Саме цього дня 2014 року під м. Іловайськ Донецької області наше військо зазнало найбільших втрат у боях з російськими окупантами, що підступно вдерлися на територію України. Батальйони «Херсон», «Донбас», «Дніпро-1», «Миротворець» та рота «Світязь» брали участь у штурмі Іловайська, багато так і не повернулися додому живими. На полі бою полягло близько 400 воїнів, з них 16 з Херсонщини.

Війна на Сході України є однією з найбільш драматичних сторінок у історії незалежної України. Наш обов’язок – із честю та гідністю нести світлу пам’ять про героїв воїнів АТО/ООС, які віддали своє життя за те, щоб Україна була вільною, незалежною та суверенною державою. Низький уклін і вічна пам’ять тим, кому судилося віддати життя, захищаючи Україну від агресора. Ми глибоко співчуваємо батькам, дружинам, дітям та родинам всіх захиблих. Прийміть слова подяки за те, що виховали таких патріотів України і нехай Господь Бог допомагає вам перенести цю важку біль втрати близької людини.

Вічна шана загиблим Героям! Герої не вмирають, адже вони разом з нами. Вони житимуть доти, доки ми про них пам'ятатимемо!

Слава полеглим захисникам! 

Слава Україні!

З повагою, голова Луцької районної державної адміністрації Володимир Кец

Переглядів 555