Версія для друку
Вівторок, 10 травня 2022 11:30

Україна передала ЄС заповнену другу частину опитувальника, необхідну для отримання статусу кандидата на членство в ЄС

   
   

9 травня Україна передала Європейському Союзу заповнену другу частину опитувальника, необхідну для отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

Під час зустрічі по відеозв’язку з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн Президент України Володимир Зеленський продемонстрував другу частину заповненої анкети-опитувальника.

У цьому документі Україна оцінювала відповідність українського законодавства європейському (acquis communautaire). Відповіді на другу частину складають майже 4000 сторінок, на яких розгорнута картина стану нашого законодавства після 8 років виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Перша частина опитувальника, яка включала оцінку відповідності України економічним та політичним критеріям членства в ЄС, вже високо оцінена Єврокомісією, – прокоментувала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. – Сьогодні ми передали відповіді на другу частину опитувальника. Тепер м‘яч на стороні ЄС. Україна вже довела, що для неї європейські цінності – це значно більше, ніж, просто формулювання на паперах. Очікуємо позитивне рішення про надання статусу кандидата та подальшу підтримку України на шляху до членства в ЄС».

Ольга Стефанішина подякувала урядовій команді та представникам неурядових організацій, які брали участь у заповненні цього документу. Всього у підготовці відповідей було задіяно понад 300 експертів.

Нагадаємо, 18 квітня Президент України Володимир Зеленський передав Главі Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу відповіді на першу частину опитувальника.

Переглядів 27706